dasicstomatologija@gmail.com                                                                    en de sr

Porodični lekar

banner_imgImate porodicu i želite da bude zdrava. Potreba da zaštitite svoje članove porodice podrazumeva i brigu o zdravlju. Oralna higijena i zdravi zubi su od izuzetne važnosti za zdravlje svakoga od nas.

Dobra higijena usta i zuba utiče na prevenciju mnogih oboljenja, koja često nisu vezana samo uz usnu šupljinu. Najčešća oboljenja usta i zuba, kao što su karijes i parodontalne bolesti, posledica su i loše oralne higijene i agresivnije napadaju mladu populaciju.

Adekvatna higijena usta i zuba čuva zdravlje zuba i cele usne šupljine i udaljenih organa kao što su srce i krvni sudovi, bubrezi i zglobovi.

Dobri efekti pravilne oralne higijene imaju mnogo veći značaj nego što se obično misli.
Ova međusobna veza znači da loše zdravlje usne šupljine utiče na celokupni organizam, ali i obratno, određene bolesti i poremećaji utiču na stanje usta i zuba.  Pojedine bakterije i posrednici zapaljenja koji se nalaze u inflamiranim međuzubnim tkivima mogu biti uzorčnici bolesti različitih organa.

Dve najčešće bolesti oralne šupljine su karijes i parodontalne bolesti i nastaju kao posledica loše oralne higijene.

Prevencija karijesa i parodontalnih bolesti podrazumeva pravilno i redovno pranje zuba i usne šupljine, ali i redovne posete stomatologu. Ne zaboravite da zubni kamenac i eventualne bolesti može lečiti samo stomatolog.

Upravo zbog toga, Vaš porodični lekar jeste Dr Suzana Dašić. Ako nije – može postati.

Mi brinemo o zdravlju čitave porodice. Stvoriti naviku kod dece da redovno peru zube i da redovno posećuju stomatologa je osnov za dobro zdravlje, ali i preduslov da nemaju strah od zubara.

Bol u stomatologiji  je skoro u potpunosti prevaziđena. Strah nažalost nije. Mnogo ljudi se boji zubara, zato što nemaju naviku da redovno idu na pregled (kontrolni i preventivni). Odlazak kod zubara se vezuje za vađenje pokvarenog zuba, bušilicu i klešta.dete

To su rešenja kada su iscrpljena sva prethodna. Da bi smo ih izbegli, treba da naučimo naše najmlađe kako pravilno da peru zube, koliko dugo to treba da traje i da deci pokažemo svojim primerom – odlaskom kod zubara kada za to naizgled nema razloga.

Mame i tate, bake i deke kada dođu u ordinaciju, treba da povedu i svoje najmlađe članove porodice da bi se upoznali sa Vašim stomatologom koji će im postepeno usaditi zdrave navike.

Zato, dragi naši pacijenti dođite sa svojim detetom. Imamo uhodan način rada sa decom, a dr Suzana Dašić na osnovu svog višegodišnjeg rada u domu zdravlja Savski Venac i brojnih radionica koje je organizovala će postepeno Vašem detetu i čitavoj porodici omogućiti lep osmeh.

Takođe, bake i deke ne treba da se ustručavaju zbog svojih proteza ili problema koji ih muče. Neravna proteza, ispadanje, strah od hrskave hrane – to su rešivi problemi.

Javite se mail-om ili telefonom i zakažite prvi susret. Ne samo da je bezbolan već je i besplatan.

 

Imajte poverenja u nas i prepustite se našem timu

Našim pacijentima omogućavamo plaćanje od 3 do 20 mesečnih rata putem administrativne zabrane overene u firmi.

Radno vreme ordinacije je od 12 do 20 časova radnim danima

 Zakazivanje mozete vršiti telefonima 011/268 2044 i

064/128-56-80 koji je ujedno i dežurni telefon,

 putem mail-a:  dasicstomatologija@gmail.com

a možete posetiti i našu facebook stranicu gde možete videti i fotografije naših brojnih radova.

Pacijente sa bolom i otokom primamo bez zakazivanja