dasicstomatologija@gmail.com                                                                    en de sr
zubi cetkica

Pitajte, pišite o problemima koje imate sa zubima

Putem ovog bloga treba (i želim) diskutovati sa mojim dugogodisnjim pacijentima, ali i onim budućim. Kroz svakodnevni rad nisam bila sigurna sa kojom temom bih započela ili otvorila neku diskusiju, jer pacijente zanima mnogo toga, a opet, nekako, najčešća pitanja i misli su o onom idealnom i savršenom osmehu.

U redu je lep i beo osmeh…pa svi to želimo, ali put do takvog osmeha nije lak, zahteva strpljenje, vreme, finansije…ali nije nemoguć i ne možemo sve posmatrati preko onih fotografija “pre” i “posle”, jer postoji i ono “izmedju”: pitanja kako i zašto smo sebi to dozvolili ili šta je uzrokovalo onu fotografiju “pre”.

Najbolje je da idemo zajdeno (vi i ja) step by step, odnosno korak po korak, baš tako je i rekla jedna moja draga pacijentkinja na temu ovog bloga…

Ja ću započeti priču, a verujem da će se teme same po sebi otvarati i pitanja će se sama postavljati.

Koliko vas ima problem nedostatka zuba, prebojenih lečenih zuba??

Da li ste znali da gubitak samo 2 zuba može vremenom uzrokovati ozbiljne probleme u zagrižaju i problem sa viličnim zglobom?

Svi vaši zubi se uklapaju jedan u drugi jednim odredjenim sistemom “kao ključ u bravi” i postoje o tome pisana pravila, ali i individualni odnosi u ustima svakog čoveka koje stomatolog mora ispoštovati, bilo da radi plombu ili najkomplikovaniji protetski rad. Ukoliko se to ne ispoštuje, sve što se uradi je kratkog veka, a pacijent konstantno može imati probleme i neprijatnosti koje se samo produbljuju kako vreme odmiče.

Problemi su razni: pucanje i ispadanje plombi, lomovi keramičkih krunica ili odlamanje keramičkih faseta. Ukoliko se problemi ne rešavaju dovode sigurno do gubitka zuba.

Da li vam ovaj opis problema deluje poznato? Da li se neko prepoznaje u ovim problemima?

Dakle, problema je mnogo. Pričaćemo o tome šta je siguran put do zdravog i lepog osmeha, pričaćemo o svim onim fazama “izmedju”, faza koje ni na jednoj fotografiji nemate i velika su nepoznanica za pacijente, pričaćemo o realnim i idealnim rešenjima za vas. Edukovaću vas kako do svega toga doći. Pričaćemo i o onome što vas i najviše odbija od stomatologa, a to je bol i sve neprijatnosti koje su vezane za bilo koju stomatološku intrvenciju.

Pisaću i o problemima koje uspešno rešavam u ordinaciji, odgovaraću na svako vaše pitanje.

Ne zaboravimo…put do zdravih zuba i usta počinje od pravilne edukacije. Za početak je najvažnije da imate stomatologa u kog imate povernja. jer to je prva stepenica do uspeha tj do saradnje. Ako nema saradnje obostrane…niko neće biti zadovoljan.

Vi pitajte, pišite, predlažite…ovde možete podeliti i neka vaša iskustva, dati budućim pacijentima neki savet.

Ovde sam da bi učili zajedno.

 

Vaša dr Suzana Dašić

 

Comments ( 3 )

 • Dejan

  ovaj sajt mi se jako svidja i najbolje od svega je sto mozemo lako da se orijentisemo i nadjemo ono sto nam je potrebno po pitanju dentalnog turizma ili bilo cega drugog

 • Dejan

  ovaj sajt mi se jako svidja i najbolje od svega je sto mozemo lako da se orijentisemo i nadjemo ono sto nam je potrebno po pitanju dentalnog turizma i bilo cega drugog. Sajt je strucno oblikovan i lako je prepoznati da su i usluge dasicstomatologije kvalitetne i profesonalne.

  • Dašić stomatologija

   Poštovani Dejane,
   Hvala Vam na lepim rečima.
   Pozdrav
   Dr Suzana Dašić

Post a Comment

1 × five =