dasicstomatologija@gmail.com                                                                    en de sr

Dečija stomatologija

Od izuzetne je važnosti da još od najmlađeg doba dete stekne naviku održavanju oralne higijene. Iako briga o zdravlju zuba Vaših mališana počinje još u trudnoći, sigurni smo da bi trebalo da se upoznate i sa kalendarom kontrola stomatologa. Vreme za prvu posetu stomatologu je odmah po nicanju prvog mlečnog zuba. Prvi karijes i njegova sanacija mogu biti vrlo stresni za dete. Od prvog susreta sa stomatologom zavisiće i odnos prema oralnoj higijeni.

devojcica

Da bi to prošlo što bolje, dobro je konsultovati se. Nučićemo Vas kako se dete priprema za prvu posetu i šta je ono što treba da mu kažete, a šta ne. Zajedno ćemo otkloniti najveće dečije strahove.

 Postoje metode kojima se preveniraju problemi, kao što su:

• Poliranje zuba

• Fluorisanje zuba

• Zalivanje fisura

• Praćenje smene zuba u kontroli

Poliranje zuba – metod uklanjanja mekih naslaga sa zuba Fluorisanje zuba – specijalnim pastama, koje se nanose na zube. Tretman traje 5-6 minuta, nekoliko puta u toku dana, i radi se na svakih šest meseci. Zalivanje fisura – radi se najviše kod mlađih pacijenata, na stalnim zubima, u periodu smene zuba. Koristi se svetlosno – polimerizujući zalivač fisura i jamica na zubu Kontrolnim pregledima otkrivaju se promene koje na vreme omogućuju bezbolan i lak tretman na zubu. Što pre dete poseti stomatologa, to je veća mogućnost sprečavanja stomatoloških problema. Takođe, vaše dete će ranije početi da stiče dobre navike oralne higijene.

 

Prvi zubi Vašeg deteta

 

mama i dete

Nicanje zuba

Tokom nicanja primarnih (mlečnih) zuba desni Vašeg deteta mogu da oteknu i upale se. To se obično dešava između 6 meseci i 3 godine starosti. U takvim slučajevima deci pomaže gumeni prsten za grickanje, hladna kašika ili mokra krpa.

Vaše dete bi trebalo da počne da pije iz čaše pre prvog rođendana (ili eventualno od 12 do 14 meseci starosti). Deca ne bi trebalo da se uspavaju sa flašicom. Trebalo bi izbegavati noćno dojenje čim izbije prvi primarni (mlečni) zub. Zatim, treba izbegavati pijenje soka iz flašice. Ukoliko ga već piju, trebalo bi to da čine iz čaše.Prevencija karijesa kod Vašeg deteta

Čišćenje zuba Vašeg deteta

Zubi Vašeg deteta mogu se čistiti dečijom (mekanom) četkicom za zube i vodom. Dečija pasta za zube bez fluora se može koristiti za obučavanje Vašeg deteta do 2 ili treće godine. Zubna pasta sa fluorom se ne preporučuje dok Vaše dete ne nauči da pljuje i kada više nema opasnosti od gutanja zubne paste.

preventiva konac

Imajte poverenja u nas i prepustite se našem timu

Našim pacijentima omogućavamo plaćanje od 3 do 20 mesečnih rata putem administrativne zabrane overene u firmi.

Radno vreme ordinacije je od 12 do 20 časova radnim danima

Zakazivanje mozete vršiti telefonima 011/268 2044 i

064/128-56-80 koji je ujedno i dežurni telefon,

putem mail-a:  dasicstomatologija@gmail.com

a možete posetiti i našu facebook stranicu gde možete videti i fotografije naših brojnih radova.

 Pacijente sa bolom i otokom primamo bez zakazivanja